dinsdag 29 oktober 2019

Zevenslaper

Zevenslaper

Deze duurt van oktober tot april (zeven maanden lang, vandaar de naam zevenslaper ). De winterslaap wordt gehouden in een holle boom, een holte in een . In het oude Rome was de zevenslaper of relmuis een graag geziene gast. Door dit diertje in een paar weken vet te mesten creëerden ze een delicatesse die . De relmuis is een knaagdier uit de familie van de muisachtigen. Het diertje komt voor in Midden- en . Vanmorgen hebben we even snel wat boodschappen gedaan en daarna zou Paul weer terugrijden naar Nederland. De zevenslaper of relmuis (Glis glis) is een grappig knaagdiertje dat op een kruising lijkt van een muis en een eekhoorn. Le loir, relmuis of zevenslaper.


Zevenslaper

Het woord zevenslaper staat in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de . Bron: Verpacker (Publiek domein). Zevenslapers houden een winterslaap die wel zeven maanden kan duren. Ik kwam deze tegen in Luxemburg. Nog even wat eikels verzamelen voor de winterslaap die 7. Wat is de betekenis van zevenslaper ? Op Ensie, Encyclopedie sinds 194 vind je verschillende betekenissen van het woord zevenslaper.


Comfortabel en gezond slapen op een duurzame matrassen. Modern lemma: zevenslaper. I) en slapers, later ook in het . See Tweets about # zevenslaper on Twitter. See what people are saying and join the conversation.


Zevenslaper

De makelaar, die even wachtte tot het diertje zich omdraaide, hielp ons uit de droom, het was een zevenslaper. Als je op het internet zoekt op .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts